Tips & suggesties

Highlights


Tips & suggesties


Boeren Gehaktballetjes

De snackballetjes warm maken in de oven.

De boeren groenten, bestaan uit gesneden ui, champignons, paprika ( 3 kleuren), wortel, doperwten, aanzetten in de pan en op smaak brengen met peper en zout.

Als alles gaar is, dit in een shaving dish bak doen.

Dan de warme balletjes op de boerengroenten doen en dit alles in een warme shaving dish serveren.

 

Gehaktballetjes Stroganoff

De snackballetjes warm maken in de oven.

Een klontje boter in een pannetje, dan verse knoflook toevoegen en dit even laten mee fruiten.

Dan de gesneden uien, paprika en champignons toevoegen en dit al roerend gaar maken.

Dan wat paprikapoeder en tomaten puree toevoegen en dit ook even door roeren.

Dit alles afblussen met een klein scheutje vieux en wodka, bouillon en wat room.

Dit alles binden met blanke roux en even laten door koken, en evt. met peper en zout op smaak maken.

 

Gehaktballetjes op jagers wijze

De snackballetjes in de oven warm maken.

Ee klontje boter in de pan doen en daar de fijn gesneden ontbijtspekreepjes met uien en champignons al roerend gaar maken.

Dan afblussen met witte wijn.

Dit laten door koken en met demi glacesaus af maken.

 

Hollandse kamburger

De hamburger op de plaat doen en zorgen dat die aan beide kanten warm is.

In tussen je broodje open snijden en met de binnen kant op de plaat leggen.

Als deze wat bruin zijn wat mayonaise en curry op doen (netjes verdelen) dan lekker ijsbergsla op de onderkant doen dan de hamburger, beleggen met gebakken uien, plak tomaat, zoetzure augurk schijfjes en dan nog naar eigen inzicht een plak kaas of gebakken ei om het af te maken.

De bovenkant van het broodje er op doen en een lange prikker er door steken en serveren met wat oud Hollandse friet.

 

Bal brood anders

Neem een bord, doe daar gebakken uien op, lig hier op een warme bal gehakt en snij nu de gehaktbal in vieren maar niet helemaal door.

Doe tussen elke kwart stuk bal een partje tomaat(4 stuks) en doe op de bovenkant 2 plakken kaas en dit even laten smelten onder de salamander of in de oven.

Dit serveren met 2 verse plakken zelf gesneden oerbrood.

 

Stokbroodje Warme bal

Een stokbroodje in de lengte door midden snijden.

Een bal gehakt(koud) op de snijmachine op wat een dikkere stand opsnijden.

Deze plakken op een bakplaat warm maken aan beide kanten.

De onderkant van het stokbroodje met wat gesneden ijsbergsla bedekken, dan de warme plakken gehaktbal erop verdelen en dit afmaken met wat pindasaus.

De bovenkant er schijn op doen en klaar om te eten.

 

Stokbroodje warme bal speciaal

Een stokbroodje in de lengte door midden snijden.

De bak gehakt ( koud ) op de snijmachine op wat dikkere stand opsnijden.

In een koekenpan een klein beetje gesneden uien, paprika en champignons aan bakken.

Op smaak maken met een beetje zout en peper en wat chilisaus.

De plakken bal gehakt warm maken op een bakplaat aan beide kanten.

De onderkant van het stokbroodje met gesneden ijsbergsla bedekken, daarop de plakken warme gehaktbal en als laatste de gebakken uien, paprika en champignons er over doen.

De bovenkant er schuin op leggen en serveren.

 

Tosti Gehaktbal

Je neemt een snee brood(wit of bruin) en beleg het met een plak kaas.

Doe daarop wat plakjes koud gesneden gehakt bal en daarop weer gesneden rode uienringen.

Dan gaat er nog een plak kaas op en als laatste de andere snee brood.

Dit alles tussen een panini ijzer of in het tosti apparaat.

Als de tosti aan beide kanten bruin is diagonaal snijden en de punten op elkaar doen.

Daarop een dubbel gebakken ei doen en een prikker er door.

Klaar om te serveren.

<